Future house, muziek van de toekomst?

Zoals het woord al zegt; toekomstige house, de house van de toekomst dus. Future house is een aftakking van Deep house. De pioniers van de Future house muziek style zijn Tchami; een dj die voornamelijk in de underground scene van Parijs draait maar nu over de hele wereld te vinden is en dj Oliver Heldens de jongeman uit Rotterdam die onlangs zijn eigen label “Heldeep records” is gestart.

Deep house vs Future house

Wat is nu precies het verschil tussen deze twee muziek stijlen. Waar Future house vaak up-tempo muziek is die lekker zomers aan klinkt of juist heel duister is Deep house de style met de diepe bass lines trager vaak lager en trager. Deze muziek stijlen worden tegenwoordig vaak de toekomst van EDM genoemd. Muziek evolueert en er zullen altijd nieuwe stijlen bij komen, de vraag is; blijft het zoals het nu is of gaat het mainstream publiek er in mee. Wij zijn in ieder geval erg blij met deze nieuwe stijl.

Feesten

Beïnvloed Future house feesten en festivals? Het antwoord op deze vraag luid; ja dat doet het zeker. Steeds vaker zie je in de festival line-ups de Heldeep stage voorbij komen of headlinen Tchami of Oliver heldens maar ook dj’s Mr. belt & Wezol staan hier vaak bij. De populariteit van big room en progressive house begint zich op te splitsen richting de house stijlen met diepe bass erin. Voor degene die al geïnteresseerd waren in deze muziek stijl is het helemaal mooi natuurlijk. Steeds meer dj’s zullen gaan proberen de muziek te maken en de stages zullen steeds groter worden.