Voor welk soort feesten kan je een DJ inhuren?

Iedereen die wel eens op een feestje is geweest, weet dat goede passende muziek belangrijk is om het gezellig te maken. De kwaliteit van de muziek kan een feest maken of breken, om die redenen zijn er veel DJ’s die in meerdere soorten muziekstijlen en evenementen gespecialiseerd zijn. Buiten de standaard uitgaan feesten en evenementen zijn er nog meer gebeurtenissen waar een DJ voor kan worden ingehuurd, wij geven een aantal voorbeelden

Bedrijfsfeesten

Veel bedrijven hebben jaarlijks wel een personeelsfeest of iets vergelijkbaars om hun personeel te bedanken. Velen zullen alleen een hapje gaan eten en daarna nog wat gaan drinken, er zijn echter ook veel bedrijven met veel personeel die speciaal een feest organiseren. Muziek kan hierbij niet ontbreken, er moet immers ook gedanst worden. Buiten een band inhuren kan je ook prima een DJ inhuren, DJ’s hebben genoeg ervaring om de juiste beleving te creëren waardoor iedereen het naar zijn zin heeft. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de grootte van het bedrijf, een feest organiseren voor 150 man is immers logischer dan voor 10 man. Zoals eerder genoemd, organiseren bedrijven ook vaak een kerstborrel. Bij een kerstborrel/feest wordt er natuurlijk andere muziek gedraaid dan bij een doorsnee bedrijfsfeest. Niet alleen muziek is belangrijk, veel DJ’s hebben ook een eigen lichtset waarmee ze sfeer kunnen creëren, zo kan je afspreken dat de kleuren allemaal worden afgestemd op het bedrijf.

Bruiloften

Bruiloften moeten perfect zijn, het is ook te hopen dat iedereen zijn eigen bruiloft maar één keer meemaakt. Bij bruiloften wordt er vaak een combinatie gedaan tussen een live band en een DJ, waar de DJ in de pauzes optreed en de laatste uurtjes. Bij bruiloften is het natuurlijk zaak om zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen, daar wordt immers de sfeer mee gecreëerd. Met de DJ wordt er afgesproken wat voor muziek er gedraaid moet worden en wat bij hun wensen past, hun weten precies wat voor opbouw ze in de liedjes moeten doen om iedereen mee te krijgen.

Je kan een DJ zelfs inhuren voor een uitvaart

Bij een uitvaart hoort ook muziek, met de juiste muziek kan de nagedachtenis van een overledene nog meer kracht bijgezet worden. De meeste crematoriums zullen zelf een prima geluidssysteem hebben, echter wordt er ook vaak op speciale locaties een uitvaart gehouden, ook hier kan je een DJ voor inhuren. Met hun eigen apparatuur zullen ze ervoor zorgen dat de muziek overal goed te horen is, ook hebben zij vaak apparatuur voor beeldmateriaal waardoor er foto’s en filmpjes afgespeeld kunnen worden.