Voordelen een bruiloft DJ

Een bruiloft is nooit compleet zonder enige vorm van muziek. Op een bruiloft moet er namelijk gedanst en gefeest worden! Je kunt op verschillende manieren voor muziek zorgen op een bruiloft. Een bruiloft DJ inhuren is een populaire keuze en dat is helemaal te begrijpen. In dit artikel lees je 5 voordelen van het inhuren van een DJ op je bruiloft!

1. Grote collectie muziek

Je kunt van tevoren je wensen kenbaar maken aan de bruiloft DJ, zodat hij (of zij) weet van wat voor muziek jullie houden. Ook op de avond zelf kunnen het bruidspaar en de gasten vaak nog verzoeknummers indienen. De muziek kan dus geheel afgestemd worden op jullie eigen smaak, zodat er gegarandeerd gefeest kan worden! Er kan dus een grote variatie aan genres gedraaid worden, van golden oldies uit de jaren ’70 tot aan moderne pop en house muziek. Een DJ kan ook aanvoelen of een bepaald muziekgenre aanslaat bij de gasten. Is dit niet het geval, dan kan de DJ eenvoudig overschakelen naar een ander liedje!

2. Geen pauzes tussendoor

In tegenstelling tot live muziek zoals een band, heeft een DJ vaak geen pauzes nodig en kan hij de hele avond blijven draaien. De muziek blijft dus het gehele feest gewoon lekker doorgaan! Er vallen geen stiltes, dus je gasten hoeven niet te stoppen met dansen.

3. Extra sfeermakers

Het hangt af per DJ, maar de meeste bruiloft DJ’s verzorgen ook een aantal special effects. Je kunt het zo gek niet bedenken, want wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtshow op maat? Verder kan een DJ vaak ook voor leuke extraatjes zorgen zoals confetti-shooters, bellenblaasmachines, dansvloer verlichting of een droogijs-machine. Deze sfeermakers maken jouw bruiloft toch net wat meer feestelijk!

4. Weinig ruimte nodig

Een DJ neemt niet zoveel ruimte in beslag. Een live band moet bijvoorbeeld vaak nog een podium opbouwen waar de band en de zanger(es) met alle instrumenten op moeten spelen. Een DJ heeft naast een draaitafel en de geluidsinstallatie niet veel nodig om je trouwfeest van muziek te voorzien. Als je dus een kleine locatie hebt voor het trouwfeest, dan hoeft ruimtegebrek in ieder geval geen probleem te zijn. Daarnaast kan een DJ het geluid ook specifiek afstemmen op de ruimte zelf, waardoor het geluid prettig blijft om naar te luisteren en om op te dansen!

5. Relatief goedkoop

En last but not least: een DJ is relatief goedkoper dan bijvoorbeeld een live band. Dit komt doordat een band uit meerdere mensen bestaat en er ook meer apparatuur en materiaal in gebruik wordt genomen voor een optreden. Een bruiloft organiseren is vaak al duur zat, dus als je met een budget zit is een bruiloft DJ vaak een goede oplossing.