Een piano voor iedereen

De piano is een toetsinstrument die verkrijgbaar is in vele soorten en maten. De meest bekende piano is de vleugelpiano. Dit indrukwekkende instrument staat prachtig in uw interieur. Naast de vleugelpiano zijn er ook andere pianomodellen die uw inrichting extra karakter geven. Niet alleen uw interieur wordt opgefleurd met een piano, ook uw leven wordt een stuk swingender en muzikaler.

Soorten en maten piano’s

De aanschaf van de perfecte piano is een intensieve klus. Er zijn namelijk diverse soorten en maten piano’s waaruit u kunt kiezen. De hoogte, de stijl en de uitvoering die u wenst, zijn bepalend voor de piano die voor u het meest geschikt is. Door de diversiteit aan piano’s is er voor iedereen een geschikte piano te vinden. Wanneer u eenmaal beschikt over de vaardigheden om de piano te bespelen, heeft u daar uw hele leven profijt van. De muzikale vaardigheden van de piano kunt u namelijk ook toepassen op diverse andere instrumenten.

De vleugelpiano

Een van de meest bekende en gewilde pianosoorten is de vleugelpiano. Dit instrument wordt ook wel de vleugel of de concertvleugel genoemd. Bekende Nederlandse klassieke pianisten zoals Ronald Brautigam, Wibi Soerjadi en Willem Brons schitteren tijdens concerten op deze professionele piano.

Kenmerkend voor de vleugelpiano zijn het elegante uiterlijk en de mooie klank. De vleugelpiano is daarnaast niet heel hoog, maar wel breed gebouwd. Dit omdat de vleugelpiano horizontale snaren heeft. De vleugelpiano kan dan ook niet overal in huis staan. Wanneer u een nieuwe woning betrekt is het dan ook belangrijk om rekening te houden met uw geliefde piano. Laat uw piano verhuizen door een gespecialiseerd bedrijf die u kan helpen en begeleiden met het vinden van de juiste plaats voor uw instrument.

De buffetpiano

Ondanks dat de vleugelpiano een schitterende verschijning is, zijn de breedte en het prijskaartje de belangrijkste redenen om toch te kiezen voor de buffetpiano. Deze piano wordt ook wel pianino of kamerpiano genoemd. Deze pianosoort heeft andere snaren dan de vleugelpiano, namelijk verticale snaren. Hierdoor wordt de buffetpiano gekenmerkt door een hogere kast. Het grote voordeel van de verticale snaren is dat de buffetpiano weinig ruimte inneemt. In bijna iedere woning is er dan ook wel een geschikte plaatst te vinden voor dit pianomodel.

De digitale piano

In het digitale tijdperk mag ook de digitale piano niet ontbreken. In tegenstelling tot de vleugelpiano en de buffetpiano worden de toetsten bij de digitale piano door elektrische energie in werking gezet. De digitale piano wordt vaak ten onrechte vergeleken met een keyboard. Er zijn echter grote verschillen tussen beide instrumenten. Een digitale piano heeft bijvoorbeeld net als een akoestische piano 88 toetsen. Een keyboard daarentegen beschikt over veel minder toetsen.

Welke pianosoort spreekt u aan en waarom deze specifieke soort?

 

Tags: